Over Hildegard

Wie ben ik

Ik ben Hildegard Montsma. Master in de wiskunde, ervaren manager, gecertificeerd trainer. En ook moeder, wandelaar, tuinier en musicus.

De financiële sector in Amsterdam en Londen vormt al 20 jaar mijn werkveld. Hierbinnen deed ik in commerciële en toezichthoudende functies ervaring op in leidinggevende, adviserende en pionierende rollen.

Mijn visie

Tien jaar geleden maakte ik kennis met Onvoorwaardelijk ouderschap van Alfie Kohn, Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg en de Communicatiemethode van Thomas Gordon. Wat ik altijd al voelde kreeg nu een wetenschappelijke basis: in persoonlijke interactie ben je effectiever als je vertrouwt op jezelf, de ander en de verbinding daartussen dan wanneer je start vanuit het doel om te winnen. Ook in een sector waar winst een belangrijke drijfveer is.

Autonoom, eerlijk en in verbinding

Ruimte voor jezelf nemen en tegelijk ruimte geven aan de ander. Dat vind ik belangrijk. Of die ander nu je collega, je partner, je buurvrouw of je kind is.

Door zonder oordeel te luisteren naar iemand en jezelf in de ander te verplaatsen, geef je diegene ruimte om zichzelf te zijn en zich te durven ontwikkelen. En door zelf open en eerlijk te zijn geef je niet alleen  jouw grenzen aan, en zorg je voor ruimte voor jouw eigen ontwikkeling, maar bouw je ook aan vertrouwen en verbinding. Vertrouwen ontstaat immers door kennis over de ander en de overtuiging dat de ander eerlijk is. En vanuit een basis van vertrouwen sta je na elke valpartij gewoon weer op, zij het met nieuwe kennis en ervaring.

Ik wil mensen helpen aan de moed en vaardigheden die nodig zijn om autonoom, eerlijk en in verbinding te leven en te werken.

Mijn aanpak

Wetenschappelijke onderbouwing is belangrijk, maar het moet wel praktisch uitvoerbaar zijn. Daarom ben ik zo enthousiast over de communicatievaardigheden van Thomas Gordon. Geen ingewikkelde theorie, maar een praktisch hulpmiddel om gelijkwaardige relaties te onderhouden, zowel beroepsmatig als privé. Als gecertificeerd trainer van de Gordonmethode geef ik onder andere trainingen volgens de licenties Effectief leiderschap en Persoonlijke en professionele effectiviteit.

Daarbij focus ik steeds op die punten die voor jouw ontwikkeling het nuttigst zijn. Ik analyseer snel en zie waar jouw blokkades en uitdagingen zitten. Die gaan we samen aanpakken met een concreet plan op maat. Waarbij we ons niet alleen richten op wat je wilt bereiken, maar vooral op hoe je dat gaat doen. Praktische oefeningen vormen dan ook altijd een belangrijk onderdeel van mijn trainingen en workshops.

De combinatie van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak en een heel praktisch recept om die aanpak uit te voeren maakt mijn trainingen zo waardevol voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

En vanuit een basis van vertrouwen sta je na elke valpartij gewoon weer op, zij het met nieuwe kennis en ervaring.

Kennismaken? Maak dan een (bel)afspraak: